49.965 participants omplen Barcelona per celebrar els 40 anys de la Cursa!

  • Les dones continuen fent història i superen per segon any consecutiu el nombre de corredors masculins
  • Amb aquesta xifra, ja són 2.363.555 les persones que han corregut la prova al llarg de les quaranta edicions
  • Enguany celebrem els 40 anys de Cursa posant-nos el #nasvermell solidari a favor de Pallapupas

Barcelona, diumenge 8 d’abril de 2018: Cinquanta mil persones celebren aquest diumenge el 40è aniversari de la Cursa El Corte Inglés corrent pels principals carrers de Barcelona. Aquesta festa popular torna a tenir més presència femenina que masculina; una fita històrica que es repeteix per segon any consecutiu. En total, són 25.605 les dones participants, que superen en 1.245 el nombre de corredors masculins (24.360). El #nasvermell serà el gran protagonista de la sortida, quan els participants se’l col·loquin just abans de l’inici de la prova, mostrant la seva solidaritat a favor de Pallapupas.

Miriam Ortiz i Abderrahim El Jaafari parteixen com a favorits a la victòria entre els participants més competitius que corren amb xip groc, un total de 6.670 corredors. D’ells, un 28% són dones, un percentatge un punt superior al dels darrers dos anys. En categoria femenina, Hasna Bahom i Janeth Becerra es perfilen com les altres favorites al podi. En categoria masculina, el vencedor de l’any passat, Radouane Nour, parteix amb la tercera millor marca. Per davant se situen Abderrahim El Jaafari, guanyador al 2012 y 2014; y Brahim Fateh, amb el millor segon temps aquest any. Albert Nogueras i Albert Ollé, que van pujar al podi en l’edició passada, també competiran per les medalles.

Solidaritat com a valor irrenunciable

Pallapupas (pallapupas.org) és l'entitat sense ànim de lucre adherida a la Cursa d’enguany. Fundada l’any 2000, ajuda a pacients i familiars a fer un canvi positiu gràcies a l’humor i el teatre perquè millorin el seu estat d'ànim i creixin com a persona durant el procés de la malaltia. Integren Pallapupas diferents actors i actrius professionals formats en una metodologia teatral i assistencial adaptada a cada persona. Prop de 40.000 usuaris se’n beneficien: infants hospitalitzats, adults amb càncer, gent gran, i persones diagnosticades amb algun tipus de trastorn mental. També ajuda el personal d'infermeria i mèdic a facilitar la seva feina assistencial a 12 hospitals arreu de Catalunya.

#EquipECI com a valor d’empresa

L’organització de la Cursa potencia des de fa diversos anys la participació dels empleats del Grup El Corte Inglés en aquesta activitat. Enguany, 445 treballadors de les diferents empreses del grup participen a la prova sota l’etiqueta #EquipECI. Una acció que pretén potenciar la implicació del voluntariat corporatiu d’El Corte Inglés en aquesta acció social.

Powerade Zero i Veri com a exemple de compromís

La 40a Cursa El Corte Inglés compta amb l’avituallament de Powerade Zero i aigua Veri, dues marques compromeses amb l'esport i la solidaritat. A més, 1.300 persones formades per un ampli grup del voluntariat corporatiu d'El Corte Inglés, Guàrdia Urbana, Institut Barcelona Esports, Federació Catalana d'Atletisme, Sabadell Atletisme, Creu Roja i Voluntaris 2000 n’asseguren la qualitat i el bon funcionament de la prova durant els 10’766 quilòmetres de recorregut.

#LaCursaECI

Els participants que vulguin compartir les seves vivències de la Cursa poden fer-ho a través dels hashtags #LaCursaECI #NasVermell #40Cursa, a través de Twitter, Facebook i Instagram.