Celebrem 40 anys de Cursa!

  • La Cursa El Corte Inglés arriba a la 40a edició incrementant el seu esperit més popular, festiu i solidari
  • Pallapupas és l’entitat associada que convida tots els atletes a celebrar aquesta efemèride posant-se el seu #nasvermell a la sortida de la prova
  • Luis Suárez, Mireia Belmonte, David López, Àlex Granell, Noemí Galera i Sergio Dalma apadrinen aquesta edició tan especial
  • Més de 3.000 persones ja han formalitzat la seva participació a la Cursa

Barcelona, dimecres 7 de març de 2018: Diumenge 8 d’abril, a les 9.00 hores és la cita d’aquest aniversari tan rodó. La Cursa El Corte Inglés fa 40 anys consolidada com una de les proves populars de referència arreu del món i essent un exemple de solidaritat i paritat. El nombre de dones ha anat augmentant any rere any fins aconseguir superar el d’homes en l’edició anterior.

La Cursa manté el recorregut de 10’766 km, certificat per la Federació Catalana d'Atletisme, i torna a passar per l'interior de l'Estadi Olímpic de Montjuïc. Passeig de Gràcia-Gran Via serà el punt de sortida dels atletes més competitius que corrin amb xip groc de propietat. Es dividiran per calaixos en funció del temps de cada participant; i aquells que també formen part de la Challenge BCN10k trobaran un control al quilòmetre 10 per contrastar-hi el temps. La resta de corredors populars (amb dorsal-xip) hauran de sortir des de la Plaça de Catalunya.

Gratuïtat com a identitat

La Cursa manté la seva gratuïtat com a principal símbol identitari. Enguany, el període d’inscripció on-line es va obrir el passat 20 de febrer. Des de llavors, més de 3.000 persones ja han confirmat la seva presència a la Cursa. Les inscripcions on-line es poden formalitzar a la web cursaelcorteingles.cat fins el dijous 5 d’abril, a les 22.00 hores. Les presencials van començar ahir i finalitzaran el divendres 6 d’abril, a les 21.00 hores. El fet de no tancar inscripció el mateix dissabte anterior a la cursa respon a la voluntat de l’organització d’adaptar-se a la nova Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD) de caràcter europeu, reforçant-ne la seguretat i el control de dades dels participants el mateix dia de la Cursa.

Solidaritat com a valor irrenunciable

Des de 1986, la Cursa El Corte Inglés ha associat una entitat perquè es beneficiï de tots els mecanismes de difusió que genera aquesta activitat. En aquesta 40a edició és Pallapupas (pallapupas.org) l'entitat adherida.

Pallapupas és una organització sense ànim de lucre fundada l’any 2000. Ajuda als pacients i als seus familiars a fer un canvi positiu gràcies a l’humor i el teatre per tal de millorar el seu estat d'ànim i créixer com a persona en el procés de la malaltia. Integren Pallapupas diferents actors i actrius professionals formats en una metodologia teatral i assistencial adaptada a cada persona. Prop de 40.000 usuaris es beneficien de la tasca de Pallapupas: infants hospitalitzats, adults amb càncer, gent gran, i persones diagnosticades amb algun tipus de trastorn mental. També ajuda els familiars dels pacients a superar el procés de malaltia, i el personal d'infermeria i mèdic a facilitar la seva feina assistencial a 12 hospitals arreu de Catalunya.

Enguany, totes les persones que recullin el seu dorsal rebran un #nasvermell de Pallapupas (fins que se n’exhaureixin les existències) perquè se’l posin el dia de la prova. L’objectiu de l’organització és potenciar la vessant solidària de la Cursa aconseguint que tots els participants es col·loquin el #nasvermell just abans de la sortida per poder viralitzar aquesta imatge.

#EquipECI com a valor d’empresa

Des de fa anys, la Cursa vol potenciar el voluntariat corporatiu entre els més de 8.000 empleats que treballen a les diferents empreses que conformen el Grup El Corte Inglés a Catalunya. Aquesta vinculació es plasma, no només amb la realització de tasques organitzatives, sinó també en la participació d’un grup nombrós de corredors el dia de la cursa. Aquest col·lectiu ha anat augmentant, any rere any, fins arribar a ser més de 500 els treballadors que es col·loquen a la línia de sortida sota l’etiqueta #EquipECI. Igualment, amb l'objectiu  de compartir la gran festa de la Cursa a les xarxes socials, els centres de Portal de l'Àngel i Cornellà disposaran d’un Photobooth gegant amb la imatge d'aquesta edició. Tothom qui ho vulgui, podrà fer-se fotografies i viralitzar-les per participar en concursos setmanals a través del portal d'Instagram amb els hashtags #LaCursaECI #NasVermell #40Cursa.

Suport de prescriptors com a valor afegit

Com és habitual des de 1993, la Cursa compta amb la participació de diferents personalitats del món de l'esport o la cultura que, de manera desinteressada, apadrinen aquesta edició amb un missatge de suport. Aquest any, el jugador del FC Barcelona, Luis Suárez; la nedadora Mireia Belmonte, el jugador del RCD Espanyol, David López; el jugador del Girona FC, Àlex Granell; la directora de l’Acadèmia Operación Triunfo, Noemí Galera; i el cantant sabadellenc, Sergio Dalma, són els prescriptors que se sumen a la felicitació del 40è aniversari de la Cursa.

Powerade Zero i Veri com a exemple de compromís

La 40a Cursa El Corte Inglés compta amb més de 20.000 litres de Powerade Zero i 50.000 litres d'aigua Veri que aquestes dues marques, compromeses amb l'esport i la solidaritat, posen a disposició de tots els participants. A més, 1.300 persones formades per un ampli grup del voluntariat corporatiu d'El Corte Inglés, Guàrdia Urbana, Institut Barcelona Esports, Federació Catalana d'Atletisme, Sabadell Atletisme, Creu Roja i Voluntaris 2000 n’asseguren la qualitat i el bon funcionament de la prova durant els 10’766 quilòmetres de recorregut.